scroll Scroll

Verzuim verklaard: hoe duur en arbeidsintensief is een verzuimbeleid?

In ‘Verzuim verklaard’ beantwoorden onze experts uw meest gestelde vragen over verzuim. Deze keer: hoeveel kost een verzuimbeleid uw organisatie qua tijd en budget?

In het kort

Een verzuimbeleid vergt zeker een investering, maar die betaalt zich dubbel en dik terug in een gezonde bedrijfscultuur en sterk werkgeverschap. Het verzuim zelf kost uw organisatie bovendien meer dan een verzuimbeleid uitbouwen.

De volledige verklaring

Een visie op papier zetten, de actiepunten bepalen, een communicatieplan uitwerken, verzuimsoftware aanschaffen, verzuimcijfers opvolgen … Een verzuimbeleid uitbouwen doet u niet zomaar. Maar zodra uw beleid op poten staat, neemt de efficiëntiewinst snel toe.

Verzuim zélf is vaak ook duurder dan een verzuimbeleid uitbouwen. Denk maar aan de vervanging van afwezigen, die vervangers opleiden, de afwezigen opvolgen en re-integreren … De bedrijven die wij begeleiden komen altijd tot dezelfde conclusie: een verzuimbeleid is op termijn kostenbesparend.

Naast die kostenefficiëntie boekt uw organisatie ook op andere gebieden winst met een verzuimbeleid. In een bedrijf waar een warm-zakelijke dialoog heerst en mensen elkaar ondersteunen, heerst een betere sfeer. Dat resulteert dan weer in gemotiveerde medewerkers en een sterk werkgeverschap.

Hebt u nog een verzuimvraag?

Misschien gaven we het antwoord al in een vorige ‘Verzuim verklaard’.
Hier vindt u het overzicht van alle vragen.

Vindt u niet meteen het antwoord dat u zoekt? Stel onze experts hier uw vraag.